Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Betyg 3.5 av 5.76 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Grönsaksburgare när de är som bäst. Aubergine paneras i ägg, riven parmesanost och mandel. Vilket ger en knaprig yta när de först steks i olivolja och sedan tillagas i ugnen ett par minuter. Servera med tillbehör som mozzarella, rödlök, tomat och ruccola. Perfekt vardag som helg.

Parmesanpanerad aubergineburgare med mandel

Ingredienser

4 portioner

Burgare

1 aubergine
1/2 dl vetemjöl
1 ägg
salt
peppar
2 dl riven parmesan
1 dl mandel
3 msk olivolja

Tillbehör

1/2 rödlök
1 tomat
125 g mozzarella
65 g rucola
4 hamburgerbröd (eller 8 skivor levainbröd, för 4 port)

Gör så här

00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett34 g
Salt1.47 g
Kolhydrater41 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Parmesanpanerad aubergineburgare
    Betyg 3.1 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergine- och olivdipp med mandel
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad