Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ljummen sallad med tomatbönor

En riktig färg- och smakexplosion på tallriken som dessutom är superenkel att tillaga. En mix av kokta bönor blandas med favoriten halloumi en smarrig sallad och en härlig dressing på soltorkade tomater. Det kan ju inte bli annat än gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatbönor: Koka de blötlagda bönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Mixa soltorkade tomater med olja och rödvinsvinäger. Blanda bönorna med hackad basilika och tomatdressingen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva halloumi och stek snabbt i het panna.
  4. Sallad: Vänd ihop salladsingredienserna med tomatbönor och halloumi.
  5. Till servering: Toppa salladen med rostade pinjenötter.

För alla:

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatbönor
  • 4 dl valfria bönor (blötlagda övernatten)
  • 1 dl grovhackade soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
  • 1 förp halloumiost (à 200 g)
Sallad
  • 1 påse salladsmix (à 250 g)
  • 2 - 3 hyvlade morötter
  • 150 g delade körsbärstomater
  • 1 liten skivad rödlök
Till servering
  • rostade pinjenötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer