Parmesankyckling med råstekt broccoli och chiliyoghurt

39
0
Parmesankyckling med råstekt broccoli och chiliyoghurt

Missa inte det här snabblagade receptet på krispigt parmesanpanerad kycklinglårfilé med råstekt broccoli som får smak av vitlök och citron. Under tiden som kycklingen går klart i ugnen steker du broccolin och gör den chiliheta yoghurtsåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Parmesankyckling med råstekt broccoli och chiliyoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
1 dl finriven parmesan
1/2 tsk salt
1 msk smör
4 msk olja
ev limeklyftor till servering

Råstekt broccoli

2 broccoli (à 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
finrivet skal av 1/2 citron

Chiliyoghurt

1 röd chili (t ex spansk peppar)
1 dl matyoghurt
1 dl crème fraiche
färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 tsk honung
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt ströbröd och byt ut vetemjölet mot t ex glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av ströbröd, matyoghurt, crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkproteinfria produkter av ströbröd, ostersättning och matfett. Byt yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt och crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja).
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2694 KJ / 644 kCal
Fett 39 g
Salt 2.48 g
Kolhydrater 33 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden