Bami goreng med ägg och ketjap manis
Ett smakrikt recept på en rätt inspirerad av det asiatiska köket. Bami goreng med ägg och ketjap manis gör du av bland annat nudlar, vitlök, purjolök, kyckling, sambal oelek, ägg och lime. Enkelt och otroligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
Ingredienser
4 portioner
250 g äggnudlar
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 morötter
1 paprika
ca 450 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
3 msk ketjap manis
3 ägg
1/2 kruka hackad koriander
limeklyftor till servering
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar, kontrollera innehållet i sojan.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Äggen kan även stekas till omelett, strimlas och blandas med övriga ingredienser.
Barnknepet: Servera nudlar, grönsaker och kyckling separat. Stek äggen till omelett.
Barnknepet: Servera nudlar, grönsaker och kyckling separat. Stek äggen till omelett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2401 KJ / 574 kCal
Fett17.9 g
Kolhydrater61.3 g
Protein38.6 g
Kommentarer
Lagat detta igen, lika gott som förra gången. Fast nu tog jag i mer sambal, ketjap manis och i en skvätt soya + sugarsnaps
Ann-charlotte
2024-01-26Mmmmmmm, hur gött som helst
Ann-charlotte
2023-11-05Ett bra recept men det behövdes mycket mera krydda. Gärna ett stänk soya, annars en god rätt.
Cathrin
2012-02-03