Bami goreng med ägg och ketjap manis

13
2
Bami goreng med ägg och ketjap manis

Ett smakrikt recept på en rätt inspirerad av det asiatiska köket. Bami goreng med ägg och ketjap manis gör du av bland annat nudlar, vitlök, purjolök, kyckling, sambal oelek, ägg och lime. Enkelt och otroligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Bami goreng med ägg och ketjap manis

Ingredienser

4 portioner
250 g äggnudlar
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 morötter
1 paprika
ca 450 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
3 msk ketjap manis
3 ägg
1/2 kruka hackad koriander
limeklyftor till servering

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot t ex risnudlar, kontrollera innehållet i sojan.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Äggen kan även stekas till omelett, strimlas och blandas med övriga ingredienser.

Barnknepet: Servera nudlar, grönsaker och kyckling separat. Stek äggen till omelett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Cathrin

2012-02-03

Ett bra recept men det behövdes mycket mera krydda. Gärna ett stänk soya, annars en god rätt.

Petra

2011-12-06

Jag tyckte det behövdes betydligt mer av både sambal oelek och kejtap manis. Annars busenkelt att tillaga och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2401 KJ / 574 kCal
Fett 179 g
Kolhydrater 613 g
Protein 386 g
Läs mer om näringsvärden