Parmesangratinerad broccoli med tzatziki

4
0 Klimatsmart
Parmesangratinerad broccoli med tzatziki

Har du parmesangratinerat broccoli förut? Om ja, så vet du hur gott det är och om nej, så är det dags att göra det nu! Broccoli och potatis läggs ut på en ugnsplåt. Efter 15 minuter i ugn ska ost rivas över. Till denna magiska kombination serveras tzatziki och tomatsallad. Njut länge!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2019

Parmesangratinerad broccoli med tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Tzatziki

1
gurka
1
vitlöksklyfta
2 dl
matyoghurt
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt
-
peppar

Broccoli och potatis

900 g
potatis
500 g
broccoli
3 msk
olja
2 dl
riven parmesanost
1/2 dl
ströbröd

Tomatsallad

1/2
rödlök
350 g
tomater vildmix
1/2
förp krispsallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost Parmigiano Reggiano.

Gör så här

Tips

Blanda lite hackade hasselnötter i tomatsalladen och ringla över en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2270 KJ / 542 kCal
Fett 21 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 61 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept