Parmesanbakad broccoli med gremolatakräm
I vissa rätter är broccoli ett tillbehör, men i denna rätt spelar den järnrika grönsaken huvudrollen. Broccolin ska parmesanbakas i ugnen i ca 20 minuter, och medans har du tid att koka bulgur och göra en fräsch sallad. Till detta serveras gremolatakräm. Du kommer vilja äta detta om och om igen! Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
Broccoli
2 1/2 dl riven parmesan
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk chiliflakes
500 g broccoli
1 msk olja
Gremolatakräm
20 g färsk persilja
1 citron
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2815 KJ / 670 kCal
Fett35 g
Salt1.9 g
Kolhydrater59 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Gjorde broccoliris av den tjockare stammen vilket jag blandade upp med bulgur. Dan
Dan
2022-12-08