Parmesanbakad broccoli med gremolatakräm

11
0
Parmesanbakad broccoli med gremolatakräm

I vissa rätter är broccoli ett tillbehör, men i denna rätt spelar den järnrika grönsaken huvudrollen. Broccolin ska parmesanbakas i ugnen i ca 20 minuter, och medans har du tid att koka bulgur och göra en fräsch sallad. Till detta serveras gremolatakräm. Du kommer vilja äta detta om och om igen! Bon appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2019

Parmesanbakad broccoli med gremolatakräm

Ingredienser

4 portioner
4
port bulgur

Broccoli

2 1/2 dl
riven parmesanost
2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
chiliflakes
500 g
broccoli
1 msk
olja

Gremolatakräm

20 g
färsk persilja
1
citron
2 dl
smetana
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
2
hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad)

För alla

Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri bulgur, couscous, quinoa eller ris. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ och byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Skär citronen i klyftor och servera till broccolin.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2815 KJ / 670 kCal
Fett 35 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 59 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept