Kassler caprese med potatismos
Bjud din familj på en middag med italienska inslag! Kassler varvas med skivor av tomater och mozzarella som sedan får gotta till sig med basilika i ugnen. Till denna annorlunda caprese serverar du ett fluffigt potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
600 g kassler
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
svartpeppar
2 1/2 dl mjölk
salt
1 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 529 kCal
Fett15 g
Salt79 g
Kolhydrater49 g
Protein48 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott 😊
Ingela
2023-06-14Enkelt men så otroligt gott. Lagat många gånger men utan olivoljan, kanske dax att prova det med.
Carina
2021-11-29Enkelt och gott
Magnus
2020-09-10