Kassler caprese med potatismos

11
5
Kassler caprese med potatismos

Bjud din familj på en middag med italienska inslag! Kassler varvas med skivor av tomater och mozzarella som sedan får gotta till sig med basilika i ugnen. Till denna annorlunda caprese serverar du ett fluffigt potatismos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Kassler caprese med potatismos

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
600 g kassler
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 förp färsk basilika (à 20 g)
svartpeppar
2 1/2 dl mjölk
salt
1 romansallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ost och mjölk.  
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. 

Gör så här

Tips

Variera potatismoset genom att byta ut mjölken mot 3 dl gräddfil och 1 msk olivolja och blanda ner den hackade basilikan i moset istälet (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Carina

2021-11-29

Enkelt men så otroligt gott. Lagat många gånger men utan olivoljan, kanske dax att prova det med.

Magnus

2020-09-10

Enkelt och gott

Anna

2012-02-27

jättegott! gjorde vanligt potatismos. olivolja använde jag aldrig.

Näringsvärde per portion

Energi 2210 KJ / 529 kCal
Fett 15 g
Salt 79 g
Kolhydrater 49 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden