Parmesanbakad broccoli med citronkräm

Broccoli som får tillagas i ugn gratinerad i en smarrig smet med smak av parmesan. Ja ni hör ju hur gott detta är. Till det serveras havreris, en citronkräm och en liten sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port havreris
Broccoli
2 1/2 dl riven parmesan
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk chiliflakes
500 g broccoli
1 msk olja
Citronkräm
1 citron
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl smetana
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 förp plommontomater
1 förp sallad (gärna crunchitasallad)
250 g snackgurka
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2673 KJ / 637 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och riktigt gott! Snåla inte på osten, dubbla eller tredubbla mängden chili och se till att koka havreriset i buljong,
Christina
2023-04-20Jättegott som tillbehör
Helene
2022-10-04Ganska gott, men blev lite torrt och smaklöst!
Signe
2022-01-27