UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingklubba med hummus och tomatsallad

Vi kan ju inte gå en vecka utan att servera er kyckling, så här kommer veckans kycklingrätt! Kycklingklubbor som bryns och tillagas färdigt i ugn avnjuts här ihop med bulgur, hummus, och en tomatsallad som blandats med persilja, olivolja och rödvinsvinäger. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bryn klubborna i oljan och salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82°C inne vid benet.
  3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda hummusen och gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva eller tärna tomaterna och hacka persiljan. Blanda tomater och persiljan med olivoljan och vinägern och krydda med salt och peppar.
  6. Servera klubborna med bulgur, hummus och tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hummusen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port bulgur
  • 175 g hummus
  • 1 dl gräddfil
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 ask färsk persilja
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2702 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept