Vitlökstomater med apelsin och olivolja

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Vitlökstomater med apelsin och olivolja

Vitlökstomater med apelsin och olivolja är ett suveränt tillbehör. Tomaternas fantastiska arom framhävs genom lång tillagningstid. Väl värt att vänta på!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Vitlökstomater med apelsin och olivolja

Ingredienser

4 portioner
450 g  små körsbärstomater på kvist
4   plommontomater
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
strimlat skal från 1   apelsin
1 tsk  socker
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja
flingsalt att strö över

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Hemligheten här är att låta tomaterna "mogna" länge i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi500 KJ / 120 kCal

Testa liknande recept

Toscacrèpes
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långkokt lammstek i olivolja
Betyg 4.2 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökmarmelad med apelsin och senap
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingleverpastej med grönpeppar och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga