Vitlökstomater med apelsin och olivolja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vitlökstomater med apelsin och olivolja

Vitlökstomater med apelsin och olivolja är ett suveränt tillbehör. Tomaternas fantastiska arom framhävs genom lång tillagningstid. Väl värt att vänta på!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skölj tomaterna. Klyfta plommontomaterna. Skala och skiva schalottenlöken tunt. Pressa vitlöken. Blanda allt med socker, salt, svartpeppar och apelsinskal på en bakplåt med olivolja.
  3. Ugnsbaka i ca 2 timmar. Strö flingsalt ovanpå och servera ljumma.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Hemligheten här är att låta tomaterna "mogna" länge i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g små körsbärstomater på kvist
  • 4 plommontomater
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • strimlat skal från 1 apelsin
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt att strö över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 500 kJ / 120 kCal
Läs mer om näringsvärden