Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Cheesecake som du aldrig har sett den förut! Här med smaker från grönsakslandet. Avrunda middagen med dessa härliga karamellkokta päron serverade med lättvispad färskost och krispiga jordärtskockor och marängsmul. Perfekt avslutning på en festlig meny.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Färskost: Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till krämig konsistens.
  2. Päron: Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 min. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.
  3. Jordärtskockor: Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på en mandolin eller med osthyvel. Klicka ner smör i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140°C under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.
  4. Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i marängen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin, välj en mjölkproteinfri färskost och kontrollera innehållet i marängen (kan uteslutas).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri färskost.
Gör äggfri: kontrollera i marängen, välj en som är baserad på mjölkprotein.

Recept och bild från Arla.

Ingredienser

Portioner: 4
Lättvispad färskost
  • 150 g naturell färskost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
Karamellkokta päron
  • 2 päron
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl pressad citronsaft
Krispiga jordärtskockor
  • 4 jordärtskockor
  • 250 g klarifierat smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 maränger
  • 1/2 dl plockad mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1718 kJ / 410 kCal