Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Cheesecake som du aldrig har sett den förut! Här med smaker från grönsakslandet. Avrunda middagen med dessa härliga karamellkokta päron serverade med lättvispad färskost och krispiga jordärtskockor och marängsmul. Perfekt avslutning på en festlig meny.

Ingredienser
4 portioner
Lättvispad färskost
150 g naturell färskost
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
Karamellkokta päron
2 päron
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 dl pressad citronsaft
Krispiga jordärtskockor
4 jordärtskockor
250 g klarifierat smör
1/2 tsk salt
2 maränger
1/2 dl plockad mynta
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1718 KJ / 410 kCal
Fett22.9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater46 g
Protein3.6 g
Kommentar
Fantastiskt gott och annorlunda men ändå lättlagat
Sture
2016-12-02