Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
Cheesecake som du aldrig har sett den förut! Här med smaker från grönsakslandet. Avrunda middagen med dessa härliga karamellkokta päron serverade med lättvispad färskost och krispiga jordärtskockor och marängsmul. Perfekt avslutning på en festlig meny.
Ingredienser
4 portioner
Lättvispad färskost
150 g naturell färskost
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
Karamellkokta päron
2 päron
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 dl pressad citronsaft
Krispiga jordärtskockor
4 jordärtskockor
250 g klarifierat smör
1/2 tsk salt
2 maränger
1/2 dl plockad mynta
För alla
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i marängen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin, välj en mjölkproteinfri färskost och kontrollera innehållet i marängen (kan uteslutas).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri färskost.
Gör äggfri: kontrollera i marängen, välj en som är baserad på mjölkprotein.
Recept och bild från Arla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1718 KJ / 410 kCal
Fett22.9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater46 g
Protein3.6 g
Kommentar
Fantastiskt gott och annorlunda men ändå lättlagat
Sture
2016-12-02