Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

47
1
Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Cheesecake som du aldrig har sett den förut! Här med smaker från grönsakslandet. Avrunda middagen med dessa härliga karamellkokta päron serverade med lättvispad färskost och krispiga jordärtskockor och marängsmul. Perfekt avslutning på en festlig meny.

Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Lättvispad färskost

150 g naturell färskost
1 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker

Karamellkokta päron

2 päron
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 dl pressad citronsaft

Krispiga jordärtskockor

4 jordärtskockor
250 g klarifierat smör
1/2 tsk salt
2 maränger
1/2 dl plockad mynta

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i marängen.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin, välj en mjölkproteinfri färskost och kontrollera innehållet i marängen (kan uteslutas).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri färskost.
Gör äggfri: kontrollera i marängen, välj en som är baserad på mjölkprotein.

Recept och bild från Arla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentar

Sture

2016-12-02

Fantastiskt gott och annorlunda men ändå lättlagat

Näringsvärde per portion

Energi 1718 KJ / 410 kCal
Fett 22.9 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 46 g
Protein 3.6 g
Läs mer om näringsvärden