Grillostsallad med pärlcouscous
![Grillostsallad med pärlcouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229783/cf_259/grillostsallad_med_parlcouscous.jpg)
Sommarens mumsigaste sallad är couscous med kronärtskockor och grillost. Som tillbehör serveras karamelliserad rödlök och den grekiska röran fava gjord på gula ärtor. Det är värt varje sekund.
![Grillostsallad med pärlcouscous](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229783/cf_259/grillostsallad_med_parlcouscous.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Sallad
2 dl pärlcouscous
400 g grillost eller grilloumi
saften av 1/2 citron
ca 1/2 dl olivolja (gärna extra virgin)
2 tsk grovmalen rosépeppar
1/2 krm salt
1 förp kronärtskockor (à 530 g)
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
1 förp rucola (à 65 g)
1/2 påse finbladig sallad eller krasseblad (à 65 g)
Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
1 msk olivolja (gärna extra virgin)
2 msk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
2 förp stenugnsbakade pizzabottnar (à 360 g)
1 förp fava ärtpuré (à 200 g)
4 msk kapris (gärna små fina)
För alla
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous. Välj glutenfri pizzabotten eller byt mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer