Grillostsallad med pärlcouscous

2
0
Grillostsallad med pärlcouscous

Sommarens mumsigaste sallad är couscous med kronärtskockor och grillost. Som tillbehör serveras karamelliserad rödlök och den grekiska röran fava gjord på gula ärtor. Det är värt varje sekund.

Samarbete med:

Grillostsallad med pärlcouscous

Ingredienser

4 portioner

Sallad

2 dl pärlcouscous
400 g grillost eller grilloumi
saften av 1/2 citron
ca 1/2 dl olivolja (gärna extra virgin)
2 tsk grovmalen rosépeppar
1/2 krm salt
1 förp kronärtskockor (à 530 g)
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
1 förp rucola (à 65 g)
1/2 påse finbladig sallad eller krasseblad (à 65 g)

Karamelliserad rödlök

2 rödlökar
1 msk olivolja (gärna extra virgin)
2 msk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

2 förp stenugnsbakade pizzabottnar (à 360 g)
1 förp fava ärtpuré (à 200 g)
4 msk kapris (gärna små fina)

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous. Välj glutenfri pizzabotten eller byt mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer