Grillostsallad med pärlcouscous
Sommarens mumsigaste sallad är couscous med kronärtskockor och grillost. Som tillbehör serveras karamelliserad rödlök och den grekiska röran fava gjord på gula ärtor. Det är värt varje sekund.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
2 dl pärlcouscous
400 g grillost eller grilloumi
saften av 1/2 citron
ca 1/2 dl olivolja (gärna extra virgin)
2 tsk grovmalen rosépeppar
1/2 krm salt
1 förp kronärtskockor (à 530 g)
1/2 kruka mynta
1/2 kruka koriander
1 förp rucola (à 65 g)
1/2 påse finbladig sallad eller krasseblad (à 65 g)
Karamelliserad rödlök
2 rödlökar
1 msk olivolja (gärna extra virgin)
2 msk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
2 förp stenugnsbakade pizzabottnar (à 360 g)
1 förp fava ärtpuré (à 200 g)
4 msk kapris (gärna små fina)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer