Fjällripa med risotto på matvete

Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
0
Fjällripa med risotto på matvete

Ett härligt recept på fjällripa med risotto på matvete som passar dig som gillar utmaningar. Du gör rätten av bland annat svamp, schalottenlök, vitlök, matvete, vitt vin, tranbär, Västerbottensost, citron och ripa. Krämigt och smakrikt!

Fjällripa med risotto på matvete

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1   liter vatten
2 1/2   svampbuljongtärning
350 g  taggsvamp eller trattkantareller (något mindre mängd)
4 msk  smör
3   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1 msk  olja
4 dl  matvete
3 dl  vitt vin
1 1/2 dl  torkade tranbär (eller torkade hjortron)
1 dl  riven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2   citron
salt och peppar

Fjällripa

4 st  ripor (à ca 400 g)
2 msk  smör

Garnering

1/2 dl  riven Västerbottensost
salladsskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot avorioris.
Gör laktosfri: välj latkosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstrisotto med quorn
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med matvete
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tri tip steak med matvetetabbouleh
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga