Fjällripa med risotto på matvete

10
0
Fjällripa med risotto på matvete

Ett härligt recept på fjällripa med risotto på matvete som passar dig som gillar utmaningar. Du gör rätten av bland annat svamp, schalottenlök, vitlök, matvete, vitt vin, tranbär, Västerbottensost, citron och ripa. Krämigt och smakrikt!

Fjällripa med risotto på matvete

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 liter vatten
2 1/2 svampbuljongtärning
350 g taggsvamp eller trattkantareller (något mindre mängd)
4 msk smör
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl torkade tranbär (eller torkade hjortron)
1 dl riven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
salt och peppar

Fjällripa

4 st ripor (à ca 400 g)
2 msk smör

Garnering

1/2 dl riven Västerbottensost
salladsskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot avorioris.
Gör laktosfri: välj latkosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer