Fjällripa med risotto på matvete

Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Fjällripa med risotto på matvete

Ett härligt recept på fjällripa med risotto på matvete som passar dig som gillar utmaningar. Du gör rätten av bland annat svamp, schalottenlök, vitlök, matvete, vitt vin, tranbär, Västerbottensost, citron och ripa. Krämigt och smakrikt!

Fjällripa med risotto på matvete

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 liter vatten
2 1/2 svampbuljongtärning
350 g taggsvamp eller trattkantareller (något mindre mängd)
4 msk smör
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl torkade tranbär (eller torkade hjortron)
1 dl riven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
salt
peppar

Fjällripa

4 st ripor (à ca 400 g)
2 msk smör

Garnering

1/2 dl riven Västerbottensost
salladsskott

Gör så här

00:01:00
00:30:00
00:07:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Koka matvete
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tonfisksallad med matvete & oliver
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Höstrisotto med quorn
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater
    Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad