Fjällripa med risotto på matvete

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Fjällripa med risotto på matvete

Ett härligt recept på fjällripa med risotto på matvete som passar dig som gillar utmaningar. Du gör rätten av bland annat svamp, schalottenlök, vitlök, matvete, vitt vin, tranbär, Västerbottensost, citron och ripa. Krämigt och smakrikt!

Fjällripa med risotto på matvete

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 liter vatten
2 1/2 svampbuljongtärning
350 g taggsvamp eller trattkantareller (något mindre mängd)
4 msk smör
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl torkade tranbär (eller torkade hjortron)
1 dl riven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
salt
peppar

Fjällripa

4 st ripor (à ca 400 g)
2 msk smör

Garnering

1/2 dl riven Västerbottensost
salladsskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matveteotto med riven ost
Betyg 2.7 av 5.
59 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynotto med champinjoner, dragon och rostad selleri
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grynotto med sötpotatis och ärtskott
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga