Fjällripa med risotto på matvete

Ett härligt recept på fjällripa med risotto på matvete som passar dig som gillar utmaningar. Du gör rätten av bland annat svamp, schalottenlök, vitlök, matvete, vitt vin, tranbär, Västerbottensost, citron och ripa. Krämigt och smakrikt!

Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 liter vatten
2 1/2 svampbuljongtärning
350 g taggsvamp eller trattkantareller (något mindre mängd)
4 msk smör
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
4 dl matvete
3 dl vitt vin
1 1/2 dl torkade tranbär (eller torkade hjortron)
1 dl riven Västerbottensost
finrivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
Fjällripa
4 st ripor (à ca 400 g)
2 msk smör
Garnering
1/2 dl riven Västerbottensost
salladsskott
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot avorioris.
Gör laktosfri: välj latkosfritt smör.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt matvete mot avorioris.
Gör laktosfri: välj latkosfritt smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer