Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt

Gör en fräsch couscous sallad med pärlcouscous, smulad halloumi stekt med sesam och honung, frisk myntayoghurt, körsbärstomater, torkade tranbär och pistagenötter. En ljuvligt god lakto-vegetarisk rätt som passar till både vardag och fest!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021

Ingredienser
4 portioner
Myntayoghurt
2 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk hackad inlagd jalapeño
1/2 dl strimlad mynta
1/2 tsk salt
2 dl pärlcouscous eller matvete
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk olivolja
400 g körsbärstomater
1 rödlök
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl hackad färsk persilja
2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
200 g halloumi eller grillost
1 msk rapsolja
1 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
Till servering
1 dl torkade tranbär
1/2 dl hackade pistagenötter
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2796 KJ / 668 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater56 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
19 stSå goda smakkombinationer med hetta, syra, sötma och allt annat. Delat receptet med mina gäster 💕
Christin
Gurka också!
Ellen
Så gott! Väl värt allt hackande när resultatet blir så bra. Perfekt sommarmat som vi gärna gör igen.
Åsa