Grovt fruktbröd i form

39
6
Grovt fruktbröd i form

Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Grovt fruktbröd i form

Ingredienser

2 formbröd

Steg 1

250 g rågkross (250 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin

Steg 2

450 g vetemjöl special (450 g motsvarar 7 1/2 dl)
110 g grovt rågmjöl (110 g motsvarar 2 dl)
1/2 dl olivolja
3 msk mörk sirap
40 g jäst
1/2 dl solrosfrön att strö över

För alla

Fri från ägg. Fri från laktos och mjölkprotein om lämpligt matfett, t ex olja, används till formarna. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Madeleine

2021-09-12

Använder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön

Elenor

2020-12-21

Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.

Olov

2020-11-28

Ser d nu. Ok testar att baka. 👍

Redaktionen ICAse

2020-11-30

Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina