Grovt fruktbröd i form
Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
2 formbröd
Steg 1
250 g rågkross (250 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
Steg 2
450 g vetemjöl special (450 g motsvarar 7 1/2 dl)
110 g grovt rågmjöl (110 g motsvarar 2 dl)
1/2 dl olivolja
3 msk mörk sirap
40 g jäst
1/2 dl solrosfrön att strö över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön
Madeleine
2021-09-12Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.
Elenor
2020-12-21Ser d nu. Ok testar att baka. 👍
Olov
2020-11-28Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-30