Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2009
Fri från ägg. Fri från laktos och mjölkprotein om lämpligt matfett, t ex olja, används till formarna. Innehåller gluten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Madeleine
2021-09-12Använder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön
Elenor
2020-12-21Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.
Olov
2020-11-28Ser d nu. Ok testar att baka. 👍
Redaktionen ICAse
2020-11-30Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina