Grovt fruktbröd i form

Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
6
Grovt fruktbröd i form

Robust matbröd bakat av rågkross fyllt med torkade fikon, aprikoser och russin. Toppa ditt bröd med solrosfrön. Detta bröd passar utmärkt att servera till middagen eller att äta som ett mättande mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Grovt fruktbröd i form

Ingredienser

2 formbröd

Steg 1

250 g rågkross (250 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl torkade fikon
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin

Steg 2

450 g vetemjöl special (450 g motsvarar 7 1/2 dl)
110 g grovt rågmjöl (110 g motsvarar 2 dl)
1/2 dl olivolja
3 msk mörk sirap
40 g jäst
1/2 dl solrosfrön att strö över

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Använder ca 10 g jäst istället, och hällde kokande vatten på rågkrossen. Mycket gott bröd. Också gott att ha i rejält med hela nötter och frön

Madeleine

2021-09-12

Hej! Hur stora ska brödformerna vara? Mina var antagligen för små (2 liter) eftersom de jäste över kanten efter redan 1 timma. Jag satte in brödet då, men skulle nog helst jäst längre. Rågkrossen var lite väl hårda även efter 4 timmar i vatten. Smaken på brödet va god.

Elenor

2020-12-21

Ser d nu. Ok testar att baka. 👍

Olov

2020-11-28

Hej Olov! Bra att det löste sig. Kommentera gärna igen och berätta hur brödet blev! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-30

Testa liknande recept

Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonlimpa med gräddfil
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grova frallor med frukt och nötter
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga