Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med couscous och myntayoghurt

En smakrik måltid där couscousen blandas med russin, torkade fikon och färsk bladpersilja. Servera couscousen tillsammans med de ugnsgrillade kycklingbenen och en fräsch myntayoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Blanda olja och soja, pensla blandningen på kycklingbenen.
  3. Sätt formen mitt i ugnen och stek ca 25 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är 82˚C.
  4. Couscous: Koka upp buljongen och häll den över couscousen. Låt stå och dra i ca 15 minuter under lock.
  5. Strimla fikonen, skala och finhacka löken och tärna tomaterna. Värm fikon, lök, tomater och russin i oljan i en kastrull.
  6. Rör om i couscousen med en gaffel. Blanda couscousen med grönsakerna och spenaten, smaksätt med salt och peppar.
  7. Yoghurt: Strimla myntan och blanda den med yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  8. Servera kycklingbenen med couscous och myntayoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • 900 g kycklingben
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
Couscous
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl couscous
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1/2 dl russin
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • 65 g bladspenat
Myntayoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 2 dl mild yoghurt naturell
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2559 kJ / 612 kCal