Morotsbröd med yoghurt

49
19
Morotsbröd med yoghurt

Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Morotsbröd med yoghurt

Ingredienser

6 st
3 morötter (3 motsvarar ca 300 g)
1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
5 dl mild yoghurt (3%) plus extra till pensling
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl plus extra till utbakning
1 dl solrosfrön

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Anna-karin

2022-01-26

Saftigt, gott o lättbakat, detta bröd kommer jag att baka ofta. Hälsn. Anna-Karin

Christina

2021-09-20

Toppen recept: förutsättning är att ha vikten på morötter..

Catarina

2021-04-08

Jag böt ut morot mot grovrivet äpple (Granny Smith) blir väldigt gott!

Testa liknande recept

Danskt rågbröd
Källarfranska
Baguette
Kardemummakringlor
Kanelsnäcka
Mörkt filmjölksbröd