Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Morotsbröd med yoghurt

Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv morötterna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt yoghurt och salt. Rör runt tills jästen lösts upp.
  2. Blanda ner morötter och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa under bakduk 1 timme och 15 minuter.
  4. Stjälp upp degen på mjölat underlag. Skär den i 6 bitar (för 6 bröd). Forma till runda­, lite platta bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd
    plåt.
  5. Skåra ett kryss i mitten av kakorna­ pensla med yoghurt och strö över solrosfrön. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225ºC .
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.

För alla

Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 3 morötter (3 motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
  • 5 dl mild yoghurt (3%) plus extra till pensling
  • 1 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl plus extra till utbakning
  • 1 dl solrosfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer