Morotsbröd med yoghurt
Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
6 st
3 morötter (3 motsvarar ca 300 g)
1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
5 dl mild yoghurt (3%) plus extra till pensling
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl plus extra till utbakning
1 dl solrosfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanske dum fråga, men ska man värma yoghurten med eller är det tänkt att man ska blanda allt kallt?
Johanna
2024-07-09Hej Johanna! Det är inte alls en dum fråga, det är bra att fråga när man inte förstår. I det här brödet ska degvätskan vara kall. Jästiden är därför också satt till 1 timme och 15 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-10Det tog flera timmar att jäsa degen, inte bara 1,5.
Anita
2024-03-03Kan man baka på 10% yoghurt?
Annika
2023-08-31Hej Annika! Vi har provbakat med 3 % men vi tror att det funkar lika bra med 10 %, du kan behöva späda ut den lite med t ex mjölk för att kunna lösa upp jästen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-12