Morotsbröd med yoghurt

Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
24
Morotsbröd med yoghurt

Ljuvliga morotsbröd med solrosfrön på toppen till frukost eller mellis. Morötter och yoghurt gör bröden både nyttiga och saftiga. Varma med smältande smör på påminner de om scones.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Morotsbröd med yoghurt

Ingredienser

6 st
3   morötter (3 motsvarar ca 300 g)
1/2   paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
5 dl  mild yoghurt (3%) plus extra till pensling
1 tsk  salt
5 dl  grahamsmjöl
6 dl  vetemjöl plus extra till utbakning
1 dl  solrosfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Kanske dum fråga, men ska man värma yoghurten med eller är det tänkt att man ska blanda allt kallt?

Johanna

2024-07-09

Hej Johanna! Det är inte alls en dum fråga, det är bra att fråga när man inte förstår. I det här brödet ska degvätskan vara kall. Jästiden är därför också satt till 1 timme och 15 minuter. Lycka till med bakningen! Hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-07-10

Det tog flera timmar att jäsa degen, inte bara 1,5.

Anita

2024-03-03

Kan man baka på 10% yoghurt?

Annika

2023-08-31

Hej Annika! Vi har provbakat med 3 % men vi tror att det funkar lika bra med 10 %, du kan behöva späda ut den lite med t ex mjölk för att kunna lösa upp jästen. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-12

Testa liknande recept

Hembakt fröknäcke
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leifs frukostbröd med gojibär
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotspanini med grön bönröra
Betyg 3.1 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppel- och valnötsbaguetter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga