Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bröd i stekpanna

Baka härliga väldoftande bröd i stekpanna. Ingen ugn behövs till dessa smakfulla bröd, du gräddar dem på spisen i en stekpanna. Utmärkt till frukost eller när helst du vill ha färskt bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 små bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Låt vila övertäckt ca 20 minuter.
  2. Tryck ut till platta bröd med händerna, ca 1/2 cm tjocka och 7–8 cm i diameter.
  3. Baka/stek bröden i en torr stekpanna under lock, ca 5 minuter på varje sida.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 små bröd
  • 4 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 msk blandade frön (t ex psyllium-, lin- och sesamfrön)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk brödkryddor
  • 2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!