Injera – Etiopiskt tunnbröd

62
1
Injera – Etiopiskt tunnbröd

Det etiopiska tunnbrödet injera är både gott och praktiskt till olika grytor, eftersom det kan användas istället för bestick. Traditionellt sett bakas injera på teff – det kan dock vara lite svårt att få tag på, därför har vi gjort en variant med tre mjölsorter som du kanske redan har hemma.

Skriv ut
Injera – Etiopiskt tunnbröd

Ingredienser

10 portioner

Dag 1

ca 12 g
färsk jäst
5 dl
vatten
200 g
kornmjöl (200 g motsvarar ca 4 dl)
100 g
vetemjöl (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
100 g
grahamsmjöl (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)

Dag 3

1 dl
kokande vatten
1 dl
kallt vatten

Till stekning

olja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentar

Eden

2021-01-18

Inkorrekt recept

Redaktionen ICAse

2021-01-18

Hej Eden! Vad är det som inte stämmer med receptet? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 625 KJ / 149 kCal
Fett 2 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept