Paratha

Betyg 3.7 av 5.36 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Paratha

Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör. Bröden är allra godast nygräddade till en mustig linsgryta, daal, eller vilken annan indisk gryta som helst. Men de klarar sig även utmärkt på egen hand. Försvinnande goda!

Paratha

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 krm salt
1 1/2 dl vatten
100 g smält smör
vetemjöl till utbakning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket goda bröd. Provade dem till gyros idag, vart riktigt gott.

    Mattias

  • Helt ok, tänker att man måste varit i Indien för att uppskatta parata, som så här, utan fyllning påminner om pinnbröd.

    Frida inger

  • Goda

    Jonna

Näringsvärde per portion

Energi1523 KJ / 364 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Grahamsbröd med morötter
    Betyg 3.9 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Injera – Etiopiskt tunnbröd
    Betyg 3.3 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brunkans grahamsbröd
    Betyg 3.1 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gott bröd med oliver och rosmarin
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Värdshusets långpannebröd
    Betyg 4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Leifs frukostbröd med gojibär
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad