Paprikasoppa med pizzagrissini
En förtjusande och färgsprakande soppa får du om du gör den här med smak av paprika. En rätt som både mättar och värmen nu när luften ute blir allt kyligare. Med hettan från chilin får den sting och kan enkelt styras av mängden crème fraiche du har i. Mixa soppan len och avnjut med en knaprig pizzagrissini.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
Paprikasoppa
4 röda paprikor
1 röd peppar
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 l kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1 msk vitvinsvinäger
1/2 purjolök
1/2 kruka oregano
1 förp vita bönor (à 380 g)
Pizzagrissini
1 förp pizzadeg av surdeg (à 400 g)
1 dl tomatpuré
1/2 kruka oregano
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2526 KJ / 613 kCal
Fett28 g
Salt5.11 g
Kolhydrater66 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fel i recept: purjolöken hackas och sen skall ALLA grönsaker brynas i steg 2. Sen i steg 5 skall purjolök finhackas och tillsättas i soppan igen.
Oskar
2024-04-27Hej Oskar! Halva purjon ska mixas ner i soppan och den andra halvan ska man finhacka och röra ner i soppan på slutet. Hoppas det blev gott hur det än blev! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Mycket god vardagssoppa. Pizzagrissinin är pricken över i:et.
Kajsa
2024-04-12Jöttegod och smakrik soppa. Kommer att laga den igen.
Carola
2021-10-28