Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikasoppa med pizzagrissini

En förtjusande och färgsprakande soppa får du om du gör den här med smak av paprika. En rätt som både mättar och värmen nu när luften ute blir allt kyligare. Med hettan från chilin får den sting och kan enkelt styras av mängden crème fraiche du har i. Mixa soppan len och avnjut med en knaprig pizzagrissini.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Paprikasoppa: Dela, kärna ur och strimla paprikor och chili. Ansa och skiva purjolök, vitlök och morötter. Bryn alla grönsaker i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré mot slutet och låt den fräsa med någon minut.
  3. Häll på buljongen och koka ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  4. Mixa soppan helt slät i en mixer.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
  6. Ansa och strimla purjolöken fint. Hacka oregano och blanda med purjolök. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner lök och bönor i soppan vid serveringen.
  7. Pizzagrissini: Tryck ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred tomatpuré över hela degen. Hacka oregano och strö på. Lägg ost över halva degen. Vik den tomma deghalvan över den andra och tryck till lätt. Skär degen i 2 centimeter breda remsor och tvinna dem. Lägg dem på plåten.
  8. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
  9. Servera soppan med pizzagrissini.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pizzadegen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Snabbare! Baka en hel pizza och skär den sedan i bitar. Skär och strimla purjo respektive oregano på en och samma gång.

Ingredienser

Portioner: 4
Paprikasoppa
  • 4 röda paprikor
  • 1 röd peppar
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 förp vita bönor (à 380 g)
Pizzagrissini
  • 1 förp pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 1 dl tomatpuré
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2526 kJ / 613 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept