Paprikasoppa med västerbottenstoast
En förtjusande och färgsprakande soppa som både värmer och mättar. Denna utomordentliga paprikasoppa serveras dessutom tillsammans med ljuvlig västerbottenstoast vilket ger en svårslagen smakkombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 tsk olivolja
500 g krossade tomater
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt
peppar
3 tomater
4 toastbröd
1 1/2 dl riven Västerbottensost
380 g kokta stora vita bönor
1/2 påse (à 125 g) salladslök
1/2 kruka körvel
1 citron
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 353 kCal
Fett9.9 g
Kolhydrater42.2 g
Protein16.5 g
Kommentar
Jag gjorde som så att jag mixade soppan slät för att de övriga familjemedlemmarna inte skulle veta att det var paprika i. Då kunde jag säga att det var tomatsoppa och de åt med god aptit! Mixa den skulle jag göra igen oavsett, då det nog gav den ännu kraftigare smak. Rekomenderas. Jättegott och värmande.
Katarina
2013-02-15