Paprikasoppa med västerbottenstoast

8
1
Paprikasoppa med västerbottenstoast

En förtjusande och färgsprakande soppa som både värmer och mättar. Denna utomordentliga paprikasoppa serveras dessutom tillsammans med ljuvlig västerbottenstoast vilket ger en svårslagen smakkombination!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2013

Paprikasoppa med västerbottenstoast

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 tsk olivolja
500 g krossade tomater
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
3 tomater
4 toastbröd
1 1/2 dl riven Västerbottensost
380 g kokta stora vita bönor
1/2 påse (à 125 g) salladslök
1/2 kruka körvel
1 citron
1 tsk olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot sojabaserat alternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Låt barnen vara med och röra ihop bönblandningen

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Katarina

2013-02-15

Jag gjorde som så att jag mixade soppan slät för att de övriga familjemedlemmarna inte skulle veta att det var paprika i. Då kunde jag säga att det var tomatsoppa och de åt med god aptit! Mixa den skulle jag göra igen oavsett, då det nog gav den ännu kraftigare smak. Rekomenderas. Jättegott och värmande.

Näringsvärde per portion

Energi 1475 KJ / 353 kCal
Fett 99 g
Kolhydrater 422 g
Protein 165 g
Läs mer om näringsvärden