Brysselkålsribollita

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Brysselkålsribollita

En ribollita är egentligen en toscansk soppa där man tagit tillvara på gårdagens grönsaksrester och kokar ihop dem. Basen i denna rätt är selleri, morot, lök och vita bönor men här lägger vi dessutom till den c-vitaminrika brysselkålen i grytan. Servera med ett gott bröd.

Brysselkålsribollita

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
3   stjälkar stjälkselleri
1   morot
250 g  brysselkål
100 g  kalkonbacon
1 msk  olivolja
2   kvistar rosmarin
1 l  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g  kokta, stora vita bönor
salt och peppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Ribollitan är fri från gluten, laktos mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1579 KJ / 378 kCal
Fett7 g
Salt5.5 g
Kolhydrater52 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål
Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Woka grönt på rester
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålssallad med hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga