Brysselkålsribollita
En ribollita är egentligen en toscansk soppa där man tagit tillvara på gårdagens grönsaksrester och kokar ihop dem. Basen i denna rätt är selleri, morot, lök och vita bönor men här lägger vi dessutom till den c-vitaminrika brysselkålen i grytan. Servera med ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar stjälkselleri
1 morot
250 g brysselkål
100 g kalkonbacon
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta, stora vita bönor
salt
peppar
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1579 KJ / 378 kCal
Fett7 g
Salt5.5 g
Kolhydrater52 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer