Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Brysselkålsribollita

En ribollita är egentligen en toscansk soppa där man tagit tillvara på gårdagens grönsaksrester och kokar ihop dem. Basen i denna rätt är selleri, morot, lök och vita bönor men här lägger vi dessutom till den c-vitaminrika brysselkålen i grytan. Servera med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva sellerin. Skala och skär moroten i små tärningar.
  2. Ansa och skär brysselkålen i klyftor och strimla baconet.
  3. Fräs baconet i olivoljan i en gryta. Tillsätt grönsakerna och fräs dem mjuka. Lägg i rosmarinen och häll på buljongen. Låt sjuda ca 8 minuter.
  4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönorna i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Servera soppan med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Ribollitan är fri från gluten, laktos mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 250 g brysselkål
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 380 g kokta, stora vita bönor
  • salt och peppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1579 kJ / 378 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept