Brysselkålsribollita

4
0 Klimatsmart
Brysselkålsribollita

En ribollita är egentligen en toscansk soppa där man tagit tillvara på gårdagens grönsaksrester och kokar ihop dem. Basen i denna rätt är selleri, morot, lök och vita bönor men här lägger vi dessutom till den c-vitaminrika brysselkålen i grytan. Servera med ett gott bröd.

Brysselkålsribollita

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar stjälkselleri
1 morot
250 g brysselkål
100 g kalkonbacon
1 msk olivolja
2 kvistar rosmarin
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta, stora vita bönor
salt och peppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Ribollitan är fri från gluten, laktos mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1579 KJ / 378 kCal
Fett 7 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden