Paprikasoppa med mozzarellatoast

24
7
Paprikasoppa med mozzarellatoast

Paprikasoppa i all ära, men här är det mozzarellatoasten som får skina lite extra. Brödskivorna som täcks av mozzarellan kryddas med salt och peppar innan de åker in i ugnen, och de blir ett utmärkt tillbehör till den smakrika och färgstarka soppan!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Paprikasoppa med mozzarellatoast

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
förp grillad paprika (à ca 530 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
8
skivor medelhavsbröd
2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
förp basilika (à 30 g)

Att ha hemma

1 msk
smör eller olja
6 dl
vatten
1 1/2
grönsaksbuljongtärning
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde och laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Sky

12/1/2020

Önskar att soppan varit mustigare. Det smakade för lite helt enkelt

Erik

10/14/2020

Nej detta var Ingen höjdare. Ingen i familjen tyckte om det och jag försökte krydda upp de för det smakade verkligen ingenting!

Elisabeth

8/8/2019

Tillsatte chiliflakes också, överraskande god soppa!

Näringsvärde per portion

Energi 2050 KJ / 487 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 40 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept