Paprikapasta med lammfärsbiffar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikapasta med lammfärsbiffar

Lammfärsbiffarna blir oerhört saftiga när de får ugnsbakas. Pastan som serveras till är fräsch, fyllig och het tack vare bladspenaten, tomaterna och crème fraichen smaksatt med paprika och chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Biffar: Sätt ugnen på 125ºC.
  2. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Skala och riv lök och vitlök.
  3. Blanda lammfärs och salt så att färsen blir fast. Rör ner ägget. Blanda ner ströbrödsblandningen, lök och svartpeppar. Forma färsen till biffar (ca 2 per portion) och bryn dem i matfettet. Lägg biffarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Paprikapasta: Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Blanda den med crème fraiche. Skär eventuellt tomaterna i halvor, blanda ner dem och spenaten i pastan.
  5. Servera paprikapastan med lammfärsbiffarna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkrproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägg i färsen och kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Biffar
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lammfärs
  • 1 3/4 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Paprikapasta
  • 4 port pasta (t ex penne)
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 70 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3015 kJ / 721 kCal
Läs mer om näringsvärden