Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Gör egen Lammkorv med fårost och rosmarin

En hemlagad lammkorv är något utöver det vanliga. Lammkorven gör du med lammfärs som får smak av vitlök, timjan, dragon och rosmarin – härliga kryddor som passar bra till lamm. Fetaosten i korven ger den en väldigt speciell smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 17 korvar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen väl med saltet ca 1 minut i en hushållsassistent.
  2. Blanda ner resten av ingredienserna förutom vatten, potatismjöl och fetaost.
  3. Rör ut potatismjölet i vattnet och blanda i färsen.
  4. Vänd ner fetaosten i färsen med hjälp av en slev.
  5. Skölj fjälstret ordentligt och trä på korvhornet.
  6. Fyll fjälstren löst med korvsmeten och bind upp i önskad storlek.
  7. Lägg korvarna på ett fat och pudra dem med salt och ställ i kylen utan lock 24 timmar.
  8. Stek korven runt om på låg värme i matfett i en stekpanna till fin färg. Stek korven klar mitt i ugnen, 125˚C ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är ca 70˚C.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut fetaost mot Tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 17 korvar
  • 1 1/2 kg finmald lammfärs
  • 4 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 4 dl vatten
  • 1 1/4 dl potatismjöl (1 1/4 dl motsvarar 100 g)
  • 100 g tärnad fetaost
  • ca 3 m fjälster av gris
  • steksnöre
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1147 kJ / 274 kCal