Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och olivbiffar

Dessa tomat- och olivbiffar passar utmärkt som mingelmat på festen och du fixar dem på under en halvtimme. Garnera med soltorkade tomater och färska basilikablad. Servera biffarna med en ljuvlig chèvrekräm.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 små biffar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka tomaterna och oliverna. Blanda färsen med tomat, olivhack, ägg, kryddor och pressad vitlök.
  2. Forma färsen till små biffar. Stek dem i olja eller smör 2-3 minuter på varje sida.
  3. Sätt ner en trästicka i varje biff och ev. en soltorkad marinerad tomat.
  4. Servera med en Chèvrekräm.

Ingredienser

Portioner: 25 små biffar
  • 10 soltorkade marinerade tomater
  • 20 oliver
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?