Paprikapasta med färsk chorizo och basilika

9
1
Paprikapasta med färsk chorizo och basilika

Välsmakande pasta med fina råvaror som bland annat färsk minichorizo, grillad paprika, grädde, zucchini och basilika. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och dessutom är väldigt god!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Paprikapasta med färsk chorizo och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
600 g färsk minichorizo
1 tsk olivolja
1 burk grillad paprika (à 680 g)
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
1 zucchini
1 kruka basilika

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Helen

2021-01-14

Ska inte såsen värmas?

Redaktionen ICAse

2021-01-15

Hej Helen! Nja, inte direkt. Den blir ljummen när du blandar den med korven och pastan. Men det går självklart bra att värma den om du vill ha den varm. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3712 KJ / 884 kCal
Fett 53 g
Salt 4.09 g
Kolhydrater 68 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden