Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Paprikapasta med färsk chorizo och basilika

Välsmakande pasta med fina råvaror som bland annat färsk minichorizo, grillad paprika, grädde, zucchini och basilika. En vardagsrätt som går snabbt att tillaga och dessutom är väldigt god!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek korven i olivoljan i en stekpanna.
  3. Häll av paprikorna och skär dem i bitar.
  4. Mixa grädden och mjölken med hälften av paprikan till en slät sås. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  5. Skala långa remsor av zucchinin med en potatisskalare. Grovhacka basilikan.
  6. Skär korven i bitar och lägg den i kastrullen tillsammans med pastan. Vänd ner paprikasåsen och grönsakerna. Toppa med resten av basilikan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 600 g färsk minichorizo
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk grillad paprika (à 680 g)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3712 kJ / 884 kCal