Krämig paprikapasta med kronärtskockor

14
3 Klimatsmart
Krämig paprikapasta med kronärtskockor

En delikat pastarätt med kronärtskockshjärtan, röd paprika och haricots verts som får puttra i en krämig sås gjord på smakrik paprikacrème och grädde. Pricken över i:et är den örtiga persiljan och de krispiga pinjenötterna som tillför smak och textur. Garnera med pepprig ruccola, strö över nymald svartpeppar och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017

Krämig paprikapasta med kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner

Paprikapasta

4
port pasta (gärna penne rigate)
150 g
haricots verts
290 g
marinerade kronärtskockshjärtan
1/2
kruka persilja
2 dl
vispgrädde
130 g
paprikacrème
-
salt och peppar

Sallad

1
röd paprika
65 g
rucola

Till servering

60 g
pinjenötter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på paprikacrèmen.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Pia-maria

4/8/2020

Mycket gott! :)

Elena

9/11/2017

Godaste pastarätten på länge! Superenkel men samtidigt så lyxig!

Cecilia

4/16/2017

En mycket välsmakande rätt! Enkel att laga och så himla god!! Jag lät paprikan koka med i såsen innan jag tillsatte resten av ingredienserna.

Näringsvärde per portion

Energi 3112 KJ / 746 kCal
Fett 48.1 g
Salt 3.56 g
Kolhydrater 59.2 g
Protein 15.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept