Krämig paprikapasta med kronärtskockor
En delikat pastarätt med kronärtskockshjärtan, röd paprika och haricots verts som får puttra i en krämig sås gjord på smakrik paprikacrème och grädde. Pricken över i:et är den örtiga persiljan och de krispiga pinjenötterna som tillför smak och textur. Garnera med pepprig ruccola, strö över nymald svartpeppar och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2017
Ingredienser
4 portioner
Paprikapasta
4 port pasta (gärna penne rigate)
150 g haricots verts (bönor)
290 g marinerade kronärtskockshjärtan
1/2 kruka persilja
2 dl vispgrädde
130 g paprikacrème
salt
peppar
Sallad
1 röd paprika
65 g rucola
Till servering
60 g pinjenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3112 KJ / 746 kCal
Fett48.1 g
Salt3.56 g
Kolhydrater59.2 g
Protein15.4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! :)
Pia-maria
2020-04-08Godaste pastarätten på länge! Superenkel men samtidigt så lyxig!
Elena
2017-09-11En mycket välsmakande rätt! Enkel att laga och så himla god!! Jag lät paprikan koka med i såsen innan jag tillsatte resten av ingredienserna.
Cecilia
2017-04-16