Paprikapappardelle med zucchini och oliver

29
3 Klimatsmart
Paprikapappardelle med zucchini och oliver

En delikat pasta där pappardellen serveras med en krämig paprikapesto, stekt zucchini, matiga borlottibönor, salta oliver, krispiga sockerärtor och röda tomater. Detta är en explosion i smaker, färger och väldoft. Garnera pastan med mâchesallad och ät er belåtna!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Paprikapappardelle med zucchini och oliver

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta pappardelle
150 g
sockerärtor
1
zucchini
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1
förp hela tomater (à 400 g)
130 g
pesto paprika
1
förp kokta borlottibönor (à 380 g)
1
förp urkärnade svarta oliver (à 235 g)
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Anita

2021-01-15

Den här rätten blev överraskande god. Den hamnar i mina receptsamlingar!

Jacob

2020-09-13

Jättegott och lätt att laga. Hade klarat mig bra utan sallad och sockerärtor med. Tog krossade tomater istället för hela - säkert lika gott!

Lena

2017-07-14

Fantastiskt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2700 KJ / 645 kCal
Fett 27 g
Salt 2.54 g
Kolhydrater 74 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept