Paprikapappardelle med zucchini och oliver
En delikat pasta där pappardellen serveras med en krämig paprikapesto, stekt zucchini, matiga borlottibönor, salta oliver, krispiga sockerärtor och röda tomater. Detta är en explosion i smaker, färger och väldoft. Garnera pastan med mâchesallad och ät er belåtna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta pappardelle
150 g sockerärtor
1 zucchini
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp hela tomater (à 400 g)
130 g pesto paprika
1 förp kokta borlottibönor (à 380 g)
1 förp urkärnade svarta oliver (à 235 g)
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2700 KJ / 645 kCal
Fett27 g
Salt2.54 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förvånansvärt lätt och förvånansvärt gott. Vi struntade i sockerärtorna.
Jessika
2023-06-18Den här rätten blev överraskande god. Den hamnar i mina receptsamlingar!
Anita
2021-01-15Jättegott och lätt att laga. Hade klarat mig bra utan sallad och sockerärtor med. Tog krossade tomater istället för hela - säkert lika gott!
Jacob
2020-09-13