Zucchinigryta med rosmarin och paprika

29
9
Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor (gärna gul och röd)
1 gul lök
1/2 kruka rosmarin
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
400 g halloumi
1/2 msk olja
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Nina

2022-01-11

Smaklös och för rinnig konsistens. Hade i både mer kryddor och majsstärkelse men den lyfte ändå inte. Hade nog passat bättre till pasta.

Emilia

2021-10-13

Gott och enkelt att göra!

Emilia

2021-10-13

Gott och enkelt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 3407 KJ / 813 kCal
Fett 52 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden