Zucchinigryta med rosmarin och paprika

22
3
Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
zucchini (à ca 300 g)
2
paprikor (gärna gul och röd)
1
gul lök
1/2
kruka rosmarin
1/2 msk
olivolja
1 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 tsk
majsstärkelse
400 g
halloumi
1/2 msk
olja
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Maria

12/26/2020

Älskar denna maträtt! Min pojkväns favorit

Jens

11/24/2020

Riktigt god rätt! Lätt att göra och även zucchini-hatande barn äter den.

Helen

4/29/2020

Jättegott och enkelt!! Kan rekommendera den som en god middag.

Näringsvärde per portion

Energi 3407 KJ / 813 kCal
Fett 52 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept