Zucchinigryta med rosmarin och paprika
Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor (gärna gul och röd)
1 gul lök
1/2 kruka rosmarin
1/2 msk olivolja
1 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
400 g halloumi
1/2 msk olja
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3407 KJ / 813 kCal
Fett52 g
Salt6.5 g
Kolhydrater53 g
Protein29 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklös och för rinnig konsistens. Hade i både mer kryddor och majsstärkelse men den lyfte ändå inte. Hade nog passat bättre till pasta.
Nina
2022-01-11Gott och enkelt att göra!
Emilia
2021-10-13Gott och enkelt att göra!
Emilia
2021-10-13