Zucchinigryta med rosmarin och paprika

25
5
Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Zucchini passar utmärkt i en gryta! Här äter du den härligt gröna grönsaken tillsammans med bland annat paprika, rosmarin, lök och halloumi. Servera sedan grytan tillsammans med härligt rostad potatis och mâchesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2020

Zucchinigryta med rosmarin och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
zucchini (à ca 300 g)
2
paprikor (gärna gul och röd)
1
gul lök
1/2
kruka rosmarin
1/2 msk
olivolja
1 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vatten
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 tsk
majsstärkelse
400 g
halloumi
1/2 msk
olja
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Förvånansvärt gott!

Johann

2021-02-17

Dåligt recept! Grytan gav otäcka vibbar av osmakliga skolköksstuvningar. Det hade varit bättre att helt enkelt rosta grönsakerna ihop med potatisen. Och då inte krydda med rosmarin.

Maria

2020-12-26

Älskar denna maträtt! Min pojkväns favorit

Näringsvärde per portion

Energi 3407 KJ / 813 kCal
Fett 52 g
Salt 6.5 g
Kolhydrater 53 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept