Paprikalasagne med linser

Vem sa att lasagne behöver vara krångligt? Linser får koka upp i kastrull tillsammans med krossade tomater, ajvar och hälften av crème fraichen. Blandningen varvas sedan tillsammans med pastaplattorna, och på toppen läggs resten av crème fraichen ihop med den rivna osten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2025

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 679 kCal
Fett26 g
Salt3.35 g
Kolhydrater79 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
15 stFörslag på krydda i?
Heléne
Hej Heléne! Det skulle passa med timjan, rosmarin, basilika, oregano, chiliflakes, paprikapulver och vitlök i lasagnen. Kanske inte använda dem alla:-) men några av dem. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
4 stjärnor för att det var en snabblagad lasagne, men saknade kryddor i den. Den hade kunnat bli sååååå mkt godare. Ska testa igen, men med kryddor.
Elin
Jättegod! Denna kommer vi att göra fler gånger 🙂
Linda
Älskar detta recept, brukar dock ta stark ajvar och krydda tomatsåsen med ex. Oregano, timjan, basilika. Har även i grillad paprika, sån på burk, mellan varje lager! Har testat med 3dl röda linser istället och lät såsen koka lite mer, funtade lika bra. Har den inne i 40 mij dock för att bli riktigt god <3
Olivia
Bra recept, men jag håller med tidigare betygsättare om att det behöver smaksättas en del.
Henrik
Den här lasagnen har jag lagat många gånger. Jag brukar dock välja den heta ajvaren och ta vanliga krossade tomater istället. Toppar med riven västerbottenost för mer smak. Verkligen supergott!
Karin
Ett av de enklaste, snabbaste och godaste recepten på vegetarisk lasagne jag lagat och ätit. Fantastiskt gott, en favorit. Extra gott med lite västerbottenost mellan lagren. Ett modernt och fräscht recept där man dessutom kan ha de flesta varor på lut hemma i skafferiet. Camilla
Camilla
Enkelt och gott recept men det kräver lite mer smaksättare, t.ex. lite extra chili och lite vitlök.
Hans
Använde stark Ajvar och creme fraich med paprika och chili. Blev lite mer styrka i lasagnen då. Har blivit en favorit.
Maria
Vi la till halloumi och de blev riktigt bra
Miriam