Paprikaglazade kycklingspett med potatissallad
Saftiga kycklinglårfiléer på spett får en rejäl smakskjuts med en mustig glaze på grillad paprika, soja och tabasco. Glazen med honung penslas på i slutet av grillningen så blir det fin färg på kycklingen. Servera kycklingspetten med en franskinspirerad färskpotatissallad i senapsvinägrett som smakar allra bäst lite ljummen.
Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
800 g färskpotatis
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 krukor gräslök
2 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
salt
svartpeppar
Paprikaglaze
2 vitlöksklyftor
2 grillade paprikor
1/2 tsk tabasco
2 tsk flytande honung
1 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
Kycklingspett
ca 500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
8 trägrillspett
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 450 kCal
Fett19 g
Salt3.02 g
Kolhydrater37 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har jobbat som inspiratör (demonstratis ) på ICA och lagat just denna rätt. Det blev succé. Hemma lagar jag den då och då men låter spetten ligga i paprikasåsen någon timme före tillagning. Samt att jag serverar med ris och en överjäkligt god jordnötssås
Heléne
2020-11-28Hej Heléne! Vad kul att höra och tack för att du delar med dig av tipset att låta spetten ligga i paprikasåsen. ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-30Skulle vara roligt om funktionen Pinterst fungerade på detta recept.
Annika
2019-07-07Hej Annika! Tack för din synpunkt och vi ska se över det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-07-08Hej Therese! Soja innehåller inte gluten! Soja lagras och då bryts gluten ner av goda bakterier, denna process kallas för fermentering. Hälsningar, Veronica
Redaktionen
2015-07-28