Saftiga kycklinglårfiléer på spett får en rejäl smakskjuts med en mustig glaze på grillad paprika, soja och tabasco. Glazen med honung penslas på i slutet av grillningen så blir det fin färg på kycklingen. Servera kycklingspetten med en franskinspirerad färskpotatissallad i senapsvinägrett som smakar allra bäst lite ljummen.
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Heléne
2020-11-28Jag har jobbat som inspiratör (demonstratis ) på ICA och lagat just denna rätt. Det blev succé. Hemma lagar jag den då och då men låter spetten ligga i paprikasåsen någon timme före tillagning. Samt att jag serverar med ris och en överjäkligt god jordnötssås
Redaktionen ICAse
2020-11-30Hej Heléne! Vad kul att höra och tack för att du delar med dig av tipset att låta spetten ligga i paprikasåsen. ❤ Hälsningar Elina
Annika
2019-07-07Skulle vara roligt om funktionen Pinterst fungerade på detta recept.
Redaktionen ICAse
2019-07-08Hej Annika! Tack för din synpunkt och vi ska se över det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-07-28Hej Therese! Soja innehåller inte gluten! Soja lagras och då bryts gluten ner av goda bakterier, denna process kallas för fermentering. Hälsningar, Veronica