Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

Rub it in! Precis så bör du tänka när det kommer till att smaksätta grillad kyckling. Ett smakrikt tips är att gnida kycklingen flitigt i havssalt, paprika- och senapspulver innan du lägger den över glöden. Servera sedan med en melon- och chèvresallad och du har sommarens fräschaste rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänd grillen.
  2. Rub: Blanda ihop ingredienserna till rubben.
  3. Strö rubben på kycklingen och gnid in kryddorna ordentligt. Grilla kycklingen på båda sidor till en innertemperatur på 72°C.
  4. Melonsallad: Skär bort skalet och skär melonköttet i bitar. Skala och strimla löken. Smula osten. Blanda ihop och tillsätt mynta, limeskal, limesaft, olja och några stänk tabasco. Smaka av med havssalt och mortlad svartpeppar.
  5. Yoghurtsås: Blanda yoghurt och grön tabasco, smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Servera kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Colman´s, Maldon och Tabasco.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
Rub
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk havssalt (flingsalt)
Melonsallad
  • 650 g vattenmelon
  • 1/2 rödlök
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk hackad mynta
  • skal och saft av 1/2 lime
  • 2 msk olivolja
  • tabasco
  • mortlad svartpeppar
Yoghurt
  • 2 dl medelhavsyoghurt
  • 1 1/2 msk tabasco grön pepparsås
Till servering
  • nachochips
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majskycklingbröstfilé/-lårfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln Ca 600-950 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer