Paprikaglazade kycklingspett med potatissallad

Saftiga kycklinglårfiléer på spett får en rejäl smakskjuts med en mustig glaze på grillad paprika, soja och tabasco. Glazen med honung penslas på i slutet av grillningen så blir det fin färg på kycklingen. Servera kycklingspetten med en franskinspirerad färskpotatissallad i senapsvinägrett som smakar allra bäst lite ljummen.

Ingredienser
4 portioner
Potatissallad
800 g färskpotatis
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 krukor gräslök
2 msk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
salt
svartpeppar
Paprikaglaze
2 vitlöksklyftor
2 grillade paprikor
1/2 tsk tabasco
2 tsk flytande honung
1 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
Kycklingspett
ca 500 g kycklinglårfilé
salt
peppar
8 trägrillspett
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 450 kCal
Fett19 g
Salt3.02 g
Kolhydrater37 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stJag har jobbat som inspiratör (demonstratis ) på ICA och lagat just denna rätt. Det blev succé. Hemma lagar jag den då och då men låter spetten ligga i paprikasåsen någon timme före tillagning. Samt att jag serverar med ris och en överjäkligt god jordnötssås
Heléne
Hej Heléne! Vad kul att höra och tack för att du delar med dig av tipset att låta spetten ligga i paprikasåsen. ❤ Hälsningar Elina
ICA-köket
Skulle vara roligt om funktionen Pinterst fungerade på detta recept.
Annika
Hej Annika! Tack för din synpunkt och vi ska se över det. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Therese! Soja innehåller inte gluten! Soja lagras och då bryts gluten ner av goda bakterier, denna process kallas för fermentering. Hälsningar, Veronica
Ica-köket