Kycklingspett med vitlök, citron och örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingspett med vitlök, citron och örter

Underbara kycklingspett som är trevliga att servera på din sommarmiddag. Kycklingen piffas upp med en briljant blandning av vitlök, olivolja, citronjuice och smakrika örter som persilja och rosmarin. Smakerna berikas när spetten bakas i ugnen. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa vitlök, hälften av citronskalet, örter och olivolja samt salt och peppar med stavmixer eller i matberedare.
  3. Lägg kycklingen i en bunke. Blanda med örtmixen.
  4. Trä upp kycklingen på träspett. Grilla i grill-/ stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  5. Lägg över i en ugnssäker form. Stek färdigt i ugnen ca 30 minuter. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut.
  6. Lägg spetten på ett fat och riv över resten av citronskalet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rätten passar bra på buffébordet och antal portioner är beräknade därefter.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 900 g kycklinglårfilé
  • 3 vitlöksklyftor
  • rivet skal av 2 citroner
  • 1 msk repad rosmarin
  • 1 msk repad timjan
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan