Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat

Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
2
Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat

Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat, en favorit i äkta italiensk anda. Sparrisen skärs i tunna skivor på snedden som sedan kokas upp tillsammans med grädden och där zucchinipasta, tomater, persilja och citronskal adderas. Rör ned den kokta pastan och servera med skinka.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015

Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pappardelle
250 g grön sparris
60 g soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
1 citron
2 dl vispgrädde
250 g zucchinipasta
salt
peppar
2 förp antipasto (á 120 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Hej Johan! Tanken är att bara sparrisen ska kokas upp med grädden inte zucchinin. Zucchinin vänds ned efteråt i punkt 5. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-05-25

250g sparris + 250g zucchinipasta ska alltså koka sig mjuka i 2dl grädde? Kom igen.

Johan

2015-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett30 g
Salt3.78 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Sparris med hackat ägg, gräslök och brynt smör
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad sparris med parmesan- och valnötspanko
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris med pinjenötter & chèvre
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga