Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat
Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat, en favorit i äkta italiensk anda. Sparrisen skärs i tunna skivor på snedden som sedan kokas upp tillsammans med grädden och där zucchinipasta, tomater, persilja och citronskal adderas. Rör ned den kokta pastan och servera med skinka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pappardelle
250 g grön sparris
60 g soltorkade tomater
1/2 kruka persilja
1 citron
2 dl vispgrädde
250 g zucchinipasta
salt
peppar
2 förp antipasto (á 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett30 g
Salt3.78 g
Kolhydrater56 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Johan! Tanken är att bara sparrisen ska kokas upp med grädden inte zucchinin. Zucchinin vänds ned efteråt i punkt 5. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-05-25250g sparris + 250g zucchinipasta ska alltså koka sig mjuka i 2dl grädde? Kom igen.
Johan
2015-05-20