Pappardelle med tomat- och linssås
Pappardelle, den lite bredare och platta, pastasorten serveras här tillsammans med en tomat- och linssås. Och tur är väl då att den är perfekt för lite krämigare pastarätter! För att få lite extra textur innan servering så strör du över lite rostade solroskärnor och lite gröna ruccolablad. Smaklig pasta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
4 port pasta (gärna fullkorn)
2 msk olivolja
1 förp krossade tomater basilika (à 390 g)
1 förp pastasås med sojafärs (à 390 g)
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
70 g rostade, saltade solroskärnor
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2396 KJ / 575 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod pastasås, dom flesta vegetariska recept jag har gjort här från Icas recept har varit bra.
Carina
2021-06-19Hej. Vad är pastasås soja?
Caroline
2020-08-23Hej Caroline! Vi har nu förtydligat i receptet att de tär en pastasås med sojafärs som man ska använda. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-24