Pappardelle med tomat- och linssås

3
1 Klimatsmart
Pappardelle med tomat- och linssås

Pappardelle, den lite bredare och platta, pastasorten serveras här tillsammans med en tomat- och linssås. Och tur är väl då att den är perfekt för lite krämigare pastarätter! För att få lite extra textur innan servering så strör du över lite rostade solroskärnor och lite gröna ruccolablad. Smaklig pasta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Pappardelle med tomat- och linssås

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
1/2
påse morötter (à 500 g)
1
vitlöksklyfta
4
port pasta (gärna fullkorn)
2 msk
olivolja
1
förp krossade tomater basilika (à 390 g)
1
förp pastasås med sojafärs (à 390 g)
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt
-
peppar
70 g
rostade, saltade solroskärnor
65 g
rucola

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Mixa såsen slät så syns inte linserna och blir lite mer barnvänlig. Vuxna kan smaksätta rätten med chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Caroline

8/23/2020

Hej. Vad är pastasås soja?

Redaktionen ICAse

8/23/2020

Hej Caroline! Vi har nu förtydligat i receptet att de tär en pastasås med sojafärs som man ska använda. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2396 KJ / 575 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept