Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor
Snabbfräst strimlad kål smaksatt med balsamico och toppad med fetaost är en lättlagad vegetarisk rätt. Med en färdigskuren mix av olika kålsorter så blir tillagningen extra smidig. Det går även utmärkt att välja egna favoriter i kålfamiljen som t ex spetskål eller rödkål för den här smakrika gröna rätten fulladdad med nyttigheter.
Ingredienser
4 portioner
1 dl pumpakärnor
1 påse mix av strimlad svartkål, grönkål och purjolök (à 250 g)
3 msk olivolja
3 msk balsamicovinäger
150 g fetaost
65 g röda mangoldskott
salt
peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett27.4 g
Salt1.2 g
Kolhydrater7.5 g
Protein12.7 g
Kommentar
Gillar denna rätt. Har gjort den flera gånger nu och kommer göra igen!
Ants
2015-03-04