Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Olivoljefräst kål med fetaost och pumpakärnor

Snabbfräst strimlad kål smaksatt med balsamico och toppad med fetaost är en lättlagad vegetarisk rätt. Med en färdigskuren mix av olika kålsorter så blir tillagningen extra smidig. Det går även utmärkt att välja egna favoriter i kålfamiljen som t ex spetskål eller rödkål för den här smakrika gröna rätten fulladdad med nyttigheter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna och krydda med salt.
  2. Stek kålen i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll på vinägern och ta pannan från plattan.
  3. Smula osten och lägg den på kålfräset tillsammans med mangoldskotten och pumpakärnorna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 påse mix av strimlad svartkål, grönkål och purjolök (à 250 g)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk balsamicovinäger
  • 150 g fetaost
  • 65 g röda mangoldskott
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1379 kJ / 330 kCal