Krämig pasta med kycklinglårfilé och basilika

9
1
Krämig pasta med kycklinglårfilé och basilika

Crème de la crème skulle man kunna säga om denna krämiga pasta gjord med möra kycklinglårfiléer, soltorkade tomater och härligt gröna basilikablad. Ät tagliatellepastan tillsammans med en tomatsallad, och måltiden är serverad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020

Krämig pasta med kycklinglårfilé och basilika

Ingredienser

4 portioner
4
port tagliatelle

Kyckling

600 g
kycklinglårfilé
1/2 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1
kruka basilika (eller 1 förp à ca 20 g, för 4 port)
200 g
strimlade soltorkade tomater

Tomatsallad

1
rödlök
250 g
tomatmix

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite dijonsenap.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Björn

2/18/2020

Riktigt gott, tyvärr låg siten nre och jag fick köra ur huvudet så jag bytte ut mjölken mot vin, blev kanon!

Redaktionen ICAse

2/18/2020

Hej Björn! Kul att höra att du tyckte om att rätten och vi ber verkligen om ursäkt för strulet när siten låg nere. Tur att det gick bra att laga rätten även utan recept! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3282 KJ / 784 kCal
Fett 38 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 63 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept