Krämig pasta med kycklinglårfilé och basilika
Crème de la crème skulle man kunna säga om denna krämiga pasta gjord med möra kycklinglårfiléer, soltorkade tomater och härligt gröna basilikablad. Ät tagliatellepastan tillsammans med en tomatsallad, och måltiden är serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
1/2 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 kruka basilika (eller 1 förp à ca 20 g, för 4 port)
200 g strimlade soltorkade tomater
Tomatsallad
1 rödlök
250 g tomatmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3282 KJ / 784 kCal
Fett38 g
Salt2.22 g
Kolhydrater63 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad gör jag med andra halvan av basilikan då?
Anders
2024-08-02Supergott! Kommer göra det här många gånger.
Helena
2021-11-06Mycket gott! Soltorkade tomater ger extra piff. Bytte ut basilika mot timjan o det passade mycket bra. Blev fortsätt en vanlig måndag!
Karin
2021-02-22