Pappardelle med spenatpesto

Kan man få nog av pasta? Knappast, säger vi! Här är en supersmarrig variant med spenatpesto som är smaksatt med vitlök, citron, saltrostade mandlar och gran gustoso-ost. Detta krämiga blandas ihop med pappardelle, sojabönor, soltorkade tomater, tomater och rucola. Och vi har en vinnare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2025

Ingredienser
4 portioner
Spenatpesto
2 dl riven lagrad ost (gärna gran gustoso)
200 g färsk spenat
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl saltrostade mandlar
1 vitlöksklyfta
1 msk olja från soltorkade tomater
1/2 citron
salt
peppar
4 port pasta (gärna pappardelle)
250 g sojabönor
200 g strimlade soltorkade tomater
250 g tomatmix (färgmixade tomater)
65 g rucola
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3397 KJ / 817 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stGott,men onödigt meckig vardagsmat
Alexandra
Smaklöst, mycket jobb för en tråkig recept..
Koppiny tibor
Så gott detta var! Blandade i lite stekta champinjoner. En rätt som skulle platsa på en bra restaurang 👌
Maria
Toppen! Pestobasen kan man ju variera lite hur som. Blandade i lite mer ost o lite ruccola o persilja i peston.
Agneta
Peston var ingen höjdare, en aning smaklös dessvärre.
Ivan
Blev lite mycket pasta, kunde varit nån mer grönsak eller typ frukt till
Sara
Jättegott!
Gabriella
Väldigt gott. Men jag valde att ta bort sojabönerna, det är inte min stora passion, men förstår att det är en bra utfyllnad av protein.
Ellen
Gott och enkelt vardagsrecept!
Frida