Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

154
6
Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

En snabblagad pastarätt som denna är en sann vardagsräddare! Med en lite lyxigare pastasort som pappardelle blir det även en fin bjudrätt. Kallrökt lax, den italienska färskosten ricotta, äggulor, citron och rejält med persilja samspelar fint i smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta (gärna pappardelle)
1 dl
finhackad bladpersilja
2 msk
olivolja
300 g
skivad kallrökt lax
1
burk ricottaost (à 250 g)
4
äggulor
finrivet skal av 1/2
citron
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut äggulorna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

154

Kommentarer

Christina

2021-03-12

Pissrätt! Torr och jättetråkig. Ungarna tvärvägrar att äta. URK!!!! Mamma Karin

Raul

2021-02-23

Den var lite smaklös Men löste det med häla ner lite citronsaft direkt i pastan och sen använda mig utav olivolja över hela rätt tillsammans med salt och peppar. Blev lite mer då. Men annars en enkel och bra rätt.

Stefan

2021-02-22

Torrt, smaklöst och tråkigt

Näringsvärde per portion

Energi 2717 KJ / 649 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept