Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

151
3
Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

En snabblagad pastarätt som denna är en sann vardagsräddare! Med en lite lyxigare pastasort som pappardelle blir det även en fin bjudrätt. Kallrökt lax, den italienska färskosten ricotta, äggulor, citron och rejält med persilja samspelar fint i smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

Ingredienser

4 portioner
300 g
pasta (gärna pappardelle)
1 dl
finhackad bladpersilja
2 msk
olivolja
300 g
skivad kallrökt lax
1
burk ricottaost (à 250 g)
4
äggulor
finrivet skal av 1/2
citron
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut äggulorna.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

151

Kommentarer

Göran

8/30/2020

Suveränt recept! Så enkelt och gott!

Annalena

8/28/2020

Smaklöst

Helena

6/3/2020

Lite torrt och smaklöst. Kan piffas till med lite smetana i pastan för mer krämighet och även färska örter och Citronpeppar.

Näringsvärde per portion

Energi 2717 KJ / 649 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept