Pappardelle med kallrökt lax, ricotta
En snabblagad pastarätt som denna är en sann vardagsräddare! Med en lite lyxigare pastasort som pappardelle blir det även en fin bjudrätt. Kallrökt lax, den italienska färskosten ricotta, äggulor, citron och rejält med persilja samspelar fint i smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna pappardelle)
1 dl finhackad bladpersilja
2 msk olivolja
300 g skivad kallrökt lax
1 burk ricottaost (à 250 g)
4 äggulor
finrivet skal av 1/2 citron
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2717 KJ / 649 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den var lite smaklös Men löste det med häla ner lite citronsaft direkt i pastan och sen använda mig utav olivolja över hela rätt tillsammans med salt och peppar. Blev lite mer då. Men annars en enkel och bra rätt.
Raul
2021-02-23Torrt, smaklöst och tråkigt
Stefan
2021-02-22Suveränt recept! Så enkelt och gott!
Göran
2020-08-30