Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pappardelle med kallrökt lax, ricotta

En snabblagad pastarätt som denna är en sann vardagsräddare! Med en lite lyxigare pastasort som pappardelle blir det även en fin bjudrätt. Kallrökt lax, den italienska färskosten ricotta, äggulor, citron och rejält med persilja samspelar fint i smakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
  2. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Blanda med persiljan och oljan.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar. Toppa med lax, ricotta och äggulor. Strö över citronskal och flingsalt och mal över peppar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och uteslut äggulorna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (gärna pappardelle)
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk olivolja
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • 1 burk ricottaost (à 250 g)
  • 4 äggulor
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2717 kJ / 649 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer