Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Griskinden är en lite ovanligare köttdetalj – som är väl värd att testa! Ihop med färsk pappardelle, tomat och grönpeppar blir det en riktigt god pastarätt.

Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Ingredienser

2 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk grönpeppar i lag
1 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
300 g griskind
1/3 kruka salvia eller torkad (1/3 färsk salvia motsvarar 1 tsk torkad)
salt
svartpeppar
2 port pappardelle (gärna färsk)

Till servering

1/2 dl grovriven parmesan
röda mangoldskott

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2204 KJ / 528 kCal
Fett25 g
Salt2.31 g
Kolhydrater31 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gnocchi med tomat, grönpeppar, salvia och kronärtskocka
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamppasta med rucola
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pappardelle med svamp, persilja och vitlök
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med kantareller och mascarpone
Betyg 4.7 av 5.
190 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatisgnocchi med salvia, zuccini och purjolök
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga