Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

1
0
Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Griskinden är en lite ovanligare köttdetalj – som är väl värd att testa! Ihop med färsk pappardelle, tomat och grönpeppar blir det en riktigt god pastarätt.

Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Ingredienser

2 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk grönpeppar i lag
1 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
300 g griskind
1/3 kruka salvia eller torkad (1/3 färsk salvia motsvarar 1 tsk torkad)
salt och svartpeppar
2 port pappardelle (gärna färsk)

Till servering

1/2 dl grovriven parmesan
röda mangoldskott

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör även utesluta parmesanen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2204 KJ / 528 kCal
Fett 25 g
Salt 231 g
Kolhydrater 31 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden