Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar

Griskinden är en lite ovanligare köttdetalj – som är väl värd att testa! Ihop med färsk pappardelle, tomat och grönpeppar blir det en riktigt god pastarätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök fint. Dela tomaterna och krama ur kärnorna. Skär dem i små tärningar.
  2. Fräs lök och vitlök sakta i olivoljan i en stekpanna. Rör ner tomatpuré och grönpeppar. Fräs ytterligare 1 minut. Blanda ner tomattärningar, buljong, griskind, spadet från kinden och salvia. Låt sjuda sakta ca 10 minuter. Lyft upp kinden och mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Till servering: Servera pastan med griskind, parmesan och mangoldskott.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör även utesluta parmesanen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk grönpeppar i lag
  • 1 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • 300 g griskind
  • 1/3 kruka salvia eller torkad (1/3 färsk salvia motsvarar 1 tsk torkad)
  • salt och svartpeppar
  • 2 port pappardelle (gärna färsk)
Till servering
  • 1/2 dl grovriven parmesanost
  • röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2204 kJ / 528 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept