Pappardelle med griskind, tomat, och grönpeppar
Griskinden är en lite ovanligare köttdetalj – som är väl värd att testa! Ihop med färsk pappardelle, tomat och grönpeppar blir det en riktigt god pastarätt.
Ingredienser
2 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk grönpeppar i lag
1 dl hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
300 g griskind
1/3 kruka salvia eller torkad (1/3 färsk salvia motsvarar 1 tsk torkad)
salt
svartpeppar
2 port pappardelle (gärna färsk)
Till servering
1/2 dl grovriven parmesan
röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2204 KJ / 528 kCal
Fett25 g
Salt2.31 g
Kolhydrater31 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer