Pasta med kantareller och mascarpone
En höstig pasta med kantareller kommer lastat! Gör din kantarellpasta med vitt vin, mascarponeost, vitlök och riven parmesan så blir den lyxigt mäktig. Bjud på detta en höstmiddag och alla kommer vilja ha receptet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g pappardelle
500 g kantareller, karljohans, trattkantareller eller kastanjechampinjoner
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl torrt vitt vin
1 msk konc kycklingfond eller grönsaksfond
1 dl mascarpone (à ca 100 g)
1 1/2 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
hackad bladpersilja
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2774 KJ / 662 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater89 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott!
Jonas
2024-02-24Höstens bästa svamppasta! Dubblar ”såsen” för att få det lite krämigare. Tar också mer chili och salt efter smak. Ett toppenrecept!
Maria
2023-11-26Supergott, hyfsat enkelt att tillaga, jag använder hellre chiliflakes än färsk för att ha kontroll över styrkan. Spara lite extra pastavatten för att ha att värma i om det blir rester över.
Johanna
2023-10-02