Pappardelle med grönkål och kantareller
Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
4 portioner
250 g pappardelle pasta
300 g färska kantareller (eller annan svamp)
2 msk smör
1 finhackad rödlök
100 g strimlad grönkål
2 dl vispgrädde
salt och peppar
Till servering
1 dl hackade valnötter
Västerbottensost
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2387 KJ / 570 kCal
Fett33 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Magiskt gott och riktigt enkelt!! Vi blandar olika svampar beroende vad som finns hemma. Brukar även ha i en vitlöksklyfta och toppar med parmesan, riktigt gott!
Kristin
2021-12-11Jättegott! Funkar även fint med annan svamp :)
Erica
2021-11-09Fantastiskt gott, kommer lagas igen snart! Vi tog hälften champinjoner och hälften trattkantareller. Valnötterna blev rostade pinjenötter istället.
Lars
2021-11-03