Pappardelle med grönkål och kantareller

Betyg 4 av 5.
148 personer har röstat
10
Pappardelle med grönkål och kantareller

Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Pappardelle med grönkål och kantareller

Ingredienser

4 portioner
250 g  pappardelle pasta
300 g  färska kantareller (eller annan svamp)
2 msk  smör
1   finhackad rödlök
100 g  strimlad grönkål
2 dl  vispgrädde
salt och peppar

Till servering

1 dl  hackade valnötter
Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
148 personer har röstat

Kommentarer

Magiskt gott och riktigt enkelt!! Vi blandar olika svampar beroende vad som finns hemma. Brukar även ha i en vitlöksklyfta och toppar med parmesan, riktigt gott!

Kristin

2021-12-11

Jättegott! Funkar även fint med annan svamp :)

Erica

2021-11-09

Fantastiskt gott, kommer lagas igen snart! Vi tog hälften champinjoner och hälften trattkantareller. Valnötterna blev rostade pinjenötter istället.

Lars

2021-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2387 KJ / 570 kCal
Fett33 g
Salt0.1 g
Kolhydrater53 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig kantarellpasta med Västerbottensost
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.3 av 5.
310 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk pasta med portvinssvamp
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacos på svenska
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga