UNDER 30 MIN | Medel

Pappardelle med grönkål och kantareller

Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port).
  2. Ansa och stek kantarellerna i smöret tills de får fin färg. Tillsätt rödlök, grönkål och stek i ytterligare ca 5 minuter.
  3. Tillsätt grädde och det sparade kokvattnet, låt koka några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den kokta pastan.
  5. Till servering: Strö över valnötterna och riv gärna över lite Västerbottensost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g pappardelle pasta
  • 300 g färska kantareller (eller annan svamp)
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad rödlök
  • 100 g strimlad grönkål
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl hackade valnötter
  • Västerbottensost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2387 kJ / 570 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept