Pappardelle med grönkål och kantareller

102
6 Klimatsmart
Pappardelle med grönkål och kantareller

Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Pappardelle med grönkål och kantareller

Ingredienser

4 portioner
250 g
pappardelle pasta
300 g
färska kantareller (eller annan svamp)
2 msk
smör
1
finhackad rödlök
100 g
strimlad grönkål
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar

Till servering

1 dl
hackade valnötter
-
Västerbottensost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, grädde och ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

102

Kommentarer

Emma

11/4/2020

Gott och ganska enkelt att laga! Har testat med både kantareller och champinjoner, har man kantareller blir smaken något "vassare". Vi tog i lite torkade trattkantarellspulver när vi testade med champinjoner för att få mer smak. Gillas starkt! Valnötterna är något överflödiga enligt min smak.

Helen

10/26/2020

Jättegott! Jag tog 50% kantareller och 50% skogschampinjoner.

Cecilia

9/28/2020

Jättegott! Hade dock i lite vitlök och kantarellfond också för att få lite mer smak

Näringsvärde per portion

Energi 2387 KJ / 570 kCal
Fett 33 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 53 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept