Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis

Otroligt god och härlig rulle som du gör med filodeg. Fyllningen i filodegsrullen är kokt mandelpotatis, grönkål och krämig cheddarost. Strö knapriga solros- och pumpakärnor på toppen.

Ingredienser
8 bufféportioner
500 g mandelpotatis
1 purjolök (à ca 300 g)
1 förp skuren färsk grönkål (à 275 g)
3 msk olja
salt
svartpeppar
3 dl riven cheddarost
100 g smör
5 ark filodeg
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Gör så här
00:04:00
00:20:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1536 KJ / 368 kCal
Fett24 g
Salt0.7 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g
Kommentarer
Tyvärr en besvikelse. Följde receptet men den blev smaklös och svår att skära, kanske hade funkat bättre med smördeg, men den hade behövt mer smaksättning också.
Linnea
2024-12-29Kan man frysa rullen?
Eija
2022-12-05Hej Eija! Det är inget vi har provat och är lite osäkra på hur både degen och fyllningen blir när man tinar upp rullen. Det går dock jättebra att göra rullen dagen innan och värma på vid servering. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-05Går röran med potatis o grönkål att göra dagen innan?
Sandra
2021-12-19