Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
2
Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis

Otroligt god och härlig rulle som du gör med filodeg. Fyllningen i filodegsrullen är kokt mandelpotatis, grönkål och krämig cheddarost. Strö knapriga solros- och pumpakärnor på toppen.

Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g  mandelpotatis
1   purjolök (à ca 300 g)
1   färp skuren färsk grönkål (à 275 g)
3 msk  olja
salt
svartpeppar
3 dl  riven cheddarost
100 g  smör
5   ark filodeg
2 msk  solroskärnor
2 msk  pumpakärnor

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa rullen?

Eija

2022-12-05

Hej Eija! Det är inget vi har provat och är lite osäkra på hur både degen och fyllningen blir när man tinar upp rullen. Det går dock jättebra att göra rullen dagen innan och värma på vid servering. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-12-05

Går röran med potatis o grönkål att göra dagen innan?

Sandra

2021-12-19

Näringsvärde per portion

Energi1536 KJ / 368 kCal
Fett24 g
Salt0.7 g
Kolhydrater27 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Cheddarsamosas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegskringlor med ost och grönkål
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspesto
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrulle med mandelpotatis, lök och silldip
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grönkålspaj med valnötter
Betyg 4.3 av 5.
298 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och prästostrulle med ansjovis
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga