Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grönkåls- och bovetesallad

En riktigt fräsch och mumsig raw sallad med olika konsistenser som gör den spännande att äta. Ät som hel rätt i sig, som en del av en buffé eller som tillbehör till en bit fågel, kött eller fisk. Blanda gärna med en krämig avokadodressing, då blir salladen oslagbar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bovetet väl. Blötlägg i vatten minst 8 timmar.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. 
  3. Skär ev bort stammen från grönkålen och strimla sedan bladen. 
  4. Hyvla zucchinin på längden med en mandolin eller osthyvel. 
  5. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skär avokadoköttet i tunna skivor.
  6. Skölj bovetet igen och blanda med lök och övriga grönsaker. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera gärna salladen med Raw avokadodressing.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl helt bovete
  • 1 rödlök
  • 200 g grönkål
  • 1 zucchini
  • 2 mogna avokador
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 931 kJ / 222 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept