Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
3
Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Frittatan kommer från Italien och påminner om omelett, men är så mycket mer. Stek grönkål tillsammans med vitlök och hackad lök. Häll över en luftig äggsmet, blanda om och släng in i ugnen. När den är klar sprinklar du över parmesan efter eget tycke.

Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Ingredienser

8 bufféportioner
1   lök
2   vitlöksklyftor
1   citron
2 dl  riven parmesan
225 g  skuren grönkål
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
8   ägg
2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

anchochili korvish eller annan korv

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

*hade inget vid sidan av.

Eva

2024-03-14

Väldigt gott! Jag gjorde en halv sats och hade vid sidan av, åt upp nästan allt till lunch. Valnötter som topping passar bra till.

Eva

2024-03-14

Skippade korven och fick med lite rivna morötter en bra och nyttig lunch för 3-4 pers. Om man som jag har en stekpanna som tål att vara i ugnen så blev det väldigt lite disk också!

Josephine

2020-12-30

Näringsvärde per portion

Energi1249 KJ / 299 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Grönkål- och parmesanchips
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålsfrittata med fetaost och valnötter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålspasta med ricotta och marinerade tomater
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan
Betyg 3.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålssoppa med parmesan
Betyg 3.2 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga