Grönkålsfrittata med citron och vitlök
Frittatan kommer från Italien och påminner om omelett, men är så mycket mer. Stek grönkål tillsammans med vitlök och hackad lök. Häll över en luftig äggsmet, blanda om och släng in i ugnen. När den är klar sprinklar du över parmesan efter eget tycke.
Ingredienser
8 bufféportioner
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
2 dl riven parmesan
225 g skuren grönkål
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
8 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
anchochili korvish eller annan korv
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1249 KJ / 299 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater6 g
Protein19 g
Kommentarer
*hade inget vid sidan av.
Eva
2024-03-14Väldigt gott! Jag gjorde en halv sats och hade vid sidan av, åt upp nästan allt till lunch. Valnötter som topping passar bra till.
Eva
2024-03-14Skippade korven och fick med lite rivna morötter en bra och nyttig lunch för 3-4 pers. Om man som jag har en stekpanna som tål att vara i ugnen så blev det väldigt lite disk också!
Josephine
2020-12-30