UNDER 45 MIN | Medel

Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Frittatan kommer från Italien och påminner om omelett, men är så mycket mer. Stek grönkål tillsammans med vitlök och hackad lök. Häll över en luftig äggsmet, blanda om och släng in i ugnen. När den är klar sprinklar du över parmesan efter eget tycke.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Skala lök och vitlök, hacka löken och riv vitlöksklyftorna. Riv det yttersta skalet av citronen. Riv osten.
  3. Fräs grönkålen i omgångar i olivoljan i en stekpanna eller gryta tillsammans med lök och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner citronskalet mot slutet. Lägg grönkålen i en ugnssäker form. Blanda ner osten.
  4. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggblandningen över grönkålen.
  5. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills äggsmeten stelnat. 
  6. Till servering: Servera grönkålsfrittatan med stekt korvish.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korvischen.
Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 dl riven parmesanost
  • 225 g skuren grönkål
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • anchochili korvish eller annan korv

Näringsvärde
Per portion

Energi 1249 kJ / 299 kCal