Krutonger med friterad grönkål och löjrom
![Krutonger med friterad grönkål och löjrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133662/cf_259/krutonger_med_friterad_gronkal_och_lojrom.jpg)
De här lyxiga snittarna är underbara att duka upp som en lättare förrätt eller som en del av påskbordet. De spröda krutongerna toppas med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål – klippt krasse ger rätten en final touch.
![Krutonger med friterad grönkål och löjrom](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_133662/cf_259/krutonger_med_friterad_gronkal_och_lojrom.jpg)
Ingredienser
12 st
4 skivor formbröd
250 g klarifierat smör
100 g grönkål
1/2 tsk salt
1/2 dl smetana
50 g löjrom
1/2 ask krasse
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri smetana.
Recept och bild från Arla.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi684 KJ / 163.5 kCal
Fett8.5 g
Salt1.75 g
Kolhydrater14 g
Protein6.5 g
Kommentarer