UNDER 45 MIN | Medel

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

De här lyxiga snittarna är underbara att duka upp som en lättare förrätt eller som en del av påskbordet. De spröda krutongerna toppas med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål – klippt krasse ger rätten en final touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i ca 2 msk smör.
  2. Klicka ner resten av smöret i en kastrull. Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Värm till 140°C under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig. Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta.
  3. Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri smetana.

Recept och bild från Arla.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 skivor formbröd
  • 250 g klarifierat smör
  • 100 g grönkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl smetana
  • 50 g löjrom
  • 1/2 ask krasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 684 kJ / 163,5 kCal