Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
0
Krutonger med friterad grönkål och löjrom

De här lyxiga snittarna är underbara att duka upp som en lättare förrätt eller som en del av påskbordet. De spröda krutongerna toppas med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål – klippt krasse ger rätten en final touch.

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Ingredienser

12 st
4   skivor formbröd
250 g  klarifierat smör
100 g  grönkål
1/2 tsk  salt
1/2 dl  smetana
50 g  löjrom
1/2   ask krasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri smetana.

Recept och bild från Arla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi684 KJ / 163.5 kCal
Fett8.5 g
Salt1.75 g
Kolhydrater14 g
Protein6.5 g

Testa liknande recept

Crostini med rensteksröra och krasse
Betyg 3.2 av 5.
115 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig sill med rädisor och pepparrot
Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga