Krutonger med friterad grönkål och löjrom

134
0
Krutonger med friterad grönkål och löjrom

De här lyxiga snittarna är underbara att duka upp som en lättare förrätt eller som en del av påskbordet. De spröda krutongerna toppas med löjrom, krämig smetana och krispig grönkål – klippt krasse ger rätten en final touch.

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Ingredienser

12 st
4 skivor formbröd
250 g klarifierat smör
100 g grönkål
1/2 tsk salt
1/2 dl smetana
50 g löjrom
1/2 ask krasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt smöret till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt smöret till laktosfritt margarin och välj laktosfri smetana.

Recept och bild från Arla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

134

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 684 KJ / 1635 kCal
Fett 85 g
Salt 175 g
Kolhydrater 14 g
Protein 65 g
Läs mer om näringsvärden