Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Betyg 1.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ärthummus och tomatsylt med både indiska kryddor, nordisk inspiration och svenska smaker. Pappadums är ett tunt, krispigt indiskt flatbröd, perfekt att bryta och äta med de goda rörorna.

Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta

Ingredienser

4 portioner
8 pappadum

Tomatsylt

5 tomater
1 tsk riven färsk ingefära
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 dl syltsocker med pektin
1/2 msk korianderfrön
salt

Ärthummus

250 g gröna ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk tahini
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk citronsaft
1 tsk malen kummin
salt
peppar
1 salladslök
1/2 kruka mynta

Till servering

ärtskott
groddar (t ex rödbetsgroddar)
krasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Synd att man måste köpa Papadums någon annanatans då ICA inte säljer dessa!?

    Lars-åke

Näringsvärde per portion

Energi1276 KJ / 304 kCal
Fett12 g
Salt0.81 g
Kolhydrater35 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Ugnsrostad morotshummus
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hemlagad pickles
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärt- och örthummus
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Uppiggande och ärtig hummus
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad